Főoldal Versenykiírások MZ Lures a Vertikális műcsali!

MZ Lures a Vertikális műcsali!

MZ Lures Blade, a hegyes fogúak fényben járó vadásza.

Gyártó: Dávid Zoltán

 

Vertikális műcsali, melynek mérete 55 mm. Súlya 7 gramm.
Teste fémből készült, feje ólommentes – az EU-s előírásoknak megfelelően.
A festése airbrush technikával történik.


Jelenleg 12 állandó szín van forgalomban, ezzel is választási lehetőséget biztosítva a horgászok számára.
A felfüggesztése kapcson keresztül lehetséges, hogy a forgókapcsok és karabinerek használata közben bekövetkező gubancolódásokat elkerülhessük.
A csalikat kétszeres erősségű karikákkal és kétszeres erősségű hármas-horgokkal szereljük.
Csomagolás zárható, erős műanyag doboz.
A csali teljes egészében kézzel készül.
Az MZ LURES BLADE használható folyó- és állóvízen egyaránt, örvényekben, hidak lábainál, illetve olyan helyeken is, ahol közvetlenül „alattunk” szeretnénk horgászni.
A több éves fejlesztési és tesztelési tapasztalat azt mutatja, hogy szinte az összes édesvízi ragadozóhal megfogható ezzel a csalival. A fogások legnagyobb részét a balinok, csukák, süllők és sügérek teszik ki.A csalik vezetési technikája halfajonként különböző lehet.
Balinnál enyhén feltartott botspiccel (kb.45o) vezessük a csalit, viszonylag gyorsan, de ügyelve arra, hogy a csali ne veressen túl.

Csuka, sügér esetén lényegesen lassabban vontassuk a csalit, lefelé tartott botspiccel, közvetlen a fenék felett. Közben néha aprókat emeljünk a csalin, hogy megugorjon hirtelen. A kapás rendszerint az eső csalit éri.
Süllőnél a klasszikus ejtve emelős technikát alkalmazzuk, főleg „meleg” víznél.

A kapás rendszerint az emelés első harmadában következik be. Hideg vízben, ősszel és télen közvetlenül a fenék felett vezessük a csalit a lehető leglassabban, lefelé tartott botspiccel. Néha orsóból piciket pöccintsünk bele. Általában az eső csalit éri a kapás.

Megosztás a facebookon