Főoldal Versenyek Yo-Zuri Csukafogó Fesztivál Tápiószentmárton 2009

Yo-Zuri Csukafogó Fesztivál Tápiószentmárton 2009

Egy verseny emlékére!

 
Az Uniós támogatás elnyerésének köszönhetően, utoljára látni ilyen állapotban a mi kis tavunkat! A 2,1 hektáros tó most 5 hektár nagyságúra fog növekedni!
Ez az igen emlékezetes verseny, az utolsók egyike volt a vízfelület megnövelésének beruházása előtt.
2010-ben is szeretnénk folytatni azon jó szokásunkat, hogy a pergetést szerető horgászokat - versenyzőket vendégül látjuk izgalmas versenyeken.
Emlékezzünk csak hogy, mennyire melegünk is volt azon a szép napon!

 

 


A Márciusban nagy sikerrel megrendezett Yo-Zuri Parti Pergető Kupa után, most csapatban is bizonyíthattak a pergető horgászat szerelmesei.  
2009. augusztus 15-én került megrendezésre Tápiószentmártonban a Tőzeges-tavon az első Yo-Zuri Csukafogó Fesztivál.



Fesztivál volt ez a javából, amiről a versenyzők zöme gondoskodott.
Volt itt jó kedv, jó idő, nagyon szép fogások, izgalom, drámai véghajrá és a verseny befejezése után tombola sorsolás amellyel próbáltuk feloldani a versenyzőkben összegyűlt feszültséget illetve, akinek nem sikerült halat fogni, a sikertelenség izének enyhítését.

Nagy örömünkre a versenyzők zöme már pénteken megérkezett a verseny helyszínére! A versenyre 4 csapat nevezett 8 fővel, de a csapatokat 4-4 főre szét kellett osztani a csapatkapitányoknak.





A fogások csapatonként össze adódtak, de a női versenyzők /5fő/ fogásai külön értékelésre is kerültek, igy ők egyéniben is versenyben voltak.
Igen erős mezőnyt sikerült összekovácsolni a csapatkapitányoknak.
A helyieket Kalacsi János, a Gyöngyösieket Forgó András, a Szigetszentmiklósiakat Fürtös Attila és a Győrieket Karádi László állította össze.




Nagyon kellemes, jólesően hüvös időben kezdődött a megnyitó, majd a személyre szóló fogási naplók kiosztása, amelybe a későbbiek során a mérlegelők személyesen rögzítik a fogásokat.
Minden egyes versenyző talált a fogási naplójában egy, a nap folyamán ingyen elfogyasztható ebéd, rövidital és kávé jegyet, valamint, ha már fesztiválról van szó, mindenki szabadon választhatott magának egy darab tombola jegyet is!

A versenyszabályban foglaltak szerint, minden kifogott ragadozó darabonként 100pontot, illetve, centiméterenként egy pontot ért.
A reggeli frissítők elfogyasztása után kisorsoltuk az 1-es és 2-es számú csapatok indulási sorrendjét. A verseny reggel 7-órától folyamatosan 15.00-ig tartott.
A négy főre osztott csapatok óránként váltották egymást, szabadon választott helyekkel, így minden egyes versenyzőre 4-4 órányi versenyidő jutott.




Nagy János a verseny főbírája pontban hétkor elindította a versenyt. Hihetetlen erősen kezdtük a versenyt! Az első félórában már 4 csukával vezettük a mezőnyt!
Ismerve az ellenfelek tudását küzdőszellemét, kitartását, tudtuk, hogy ez még messze nem a vége.

Ismervén halaink ízlését, tudtuk, ha étvágyuknál vannak a csukák, akkor a Panther Martin pisztráng szinü körforgója nyerő lehet, és ez így is lett. 
Az első órában fogott négy darab csukából, hármat ezzel a körforgóval sikerült megfogni!

Minden fordulóban volt fogása valamelyik csapatnak. A déli órákra már minden csapatnál volt több fogás is. A Győrieknél Szalai Károly 89 cm-es csukája jelentette a legnagyobb fogást és egyben csapata második halát.
Neki a Mepps Aglia 2-es körforgó hozott szerencsét, elmondása szerint, még soha nem fogott  ekkora csukát, mint most itt ezen versenyen!





Forgó András a Gyöngyösiek csapatkapitánya centiméterre pontosan akkora csukát fogott, mint  győri ellenfele. András csukája is hájszál pontosan 89 cm volt.
Ezen a szép fogáson kívül még két darab csukát sikerült Andrásnak fognia és ezzel a verseny legtöbb halát elkönyvelnie. Nála a jól bevált Mosca 6-os méretü körforgók jelentették a sikert.

Közben fehér twisterrel nekem is sikerült egy kis csukát fogni, így már mi is 5 darabnál tartottunk, ezzel versenyben maradva a többiekkel szemben.
Karádi Laci a györi reményeket tartotta életben az utánam fogott csukájával.
Ők ekkor három darabnál tartottak, de menet közben volt egy szép termetes csukájuk, amely a Lip Gripp láttán dobott egy hátast és köszönés nélkül távozott!

Közben a verseny első felében igencsak enerváltnak tünő szigetszentmiklósi Team szép lassan, de magabiztosan utolérte fogási számban Forgó Andrásék csapatát, ezáltal a verseny utolsó részében igazi hajrá következhetett!
Az utolsó fordulóra az állás nagyon szoros volt. Két csapat, Gyöngyös és Szigetszentmiklós 6-6 db, mi házigazdák 5 db és a Győriek 3 db fogásnál tartottunk.

Már a lefujás pillanatát vártuk, amikor a vége előtt 3!! perccel, Vári Hajnalka csukája teljesen felborította az addigra már szinte véglegesnek tünő sorrendet!





Elsősorban a hazaiaknál versenyző Kalacsi Jánosnét szorította le az első helyről 7 óra 57 perces vezetése után, majd ugyanezzel a fogással a szigetszentmiklósi csapatát segítette a dobogó legfelső fokára, megelőzve ezzel a végig egyenletes és jó teljesítményt nyújtó Gyöngyösieket.

Vári Hajnalka ezen a napon küzdésből, kitartásból jelesre vizsgázott. Teljesen megérdemelten vehette át az őt illető, első helyért járó serleget, megelőzve ezzel a hazaiaknál legtöbb halatfogó Kalacsi Jánosnét és a nagyon szimpatikusan horgászó gyöngyösi Elek Gyulánét!





A csapatban első helyen végező szigetszentmiklósiak nyerték el a Sportcsarnok és Tanuszoda által felajánlott vándor serleget, amelyet Turi Istvánné Igazgató adott át Fürtös Attila csapatkapitánynak.
Forgó András a legtöbb halfogásáért járó 15.000 ft készpénzt vehette át a Kaiser Pizzéria és Panzió felajánlásával!



Valamennyi versenyző választhatott magának a verseny befejezése után a Yo-Zuri Tica Kft felajánlásával egy Yo-Zuri wobblert és egy Panther Martin körforgót.
Köszönöm valamennyi versenyzőnek a sportszerű magatartást és a meleg ellenére a kitartó horgászatot!




Külön köszönetet szeretnék mondani Bödöcs Tamásnak /Yo-Zuri Tica Kft./, Krámli Józsefnek /Nyomdatechnikai Bt/, Tóth László /Tóth Aral Szerviz/, Kaiser Pizzeria és Panzió, valamint valamennyi támogatónknak, és az Aranyhal Kht. vezetőségének a nagyszerű helyszínért!




Kiváló helyszínnek bizonyult a Tőzeges-tó mert a 32 versenyző 21db csukát fogott, ami ebben az évszakban szép teljesítménynek bizonyult!
Tavasszal szeretnénk újra folytatni és egyéniben is szeretnénk versenyt rendezni.



Addig is valamennyi versenyzőnek szép fogásokat és sok sikert kivánok!



Végeredmény:


I. Szigetszentmiklós      7db csuka     1027 pont

II. Gyöngyös                     6db csuka       929 pont

III. Tápiószentmárton     5db csuka       722 pont

IV. Győr                               3db csuka      471 pont

                                                                                  

Női egyéni:

1. Vári Hajnalka                   Szigetszentmiklós         291 pont

2.Kalacsi Jánosné               Tápiószentmárton         284 pont

3. Elek Gyuláné                    Gyöngyös                         143 pont     

                                
Kalacsi János

a verseny szervezője

Megosztás a facebookon