Főoldal Horgásztavak Robinson Szigetek Rekord Csukája

Robinson Szigetek Rekord Csukája

 

                              Robinson Szigetek Rekord Csukája!

 

 

 

 

2010.November 04.én Pavlokin Róbert és Tóth Levente / 9 éves/ a kora reggeli órákban szinte velünk egy időben érkezett meg a Robinson Szigetekre hogy kihasználja a remek időjárást egy kis pergetéssel fűszerezve! Pavlokin Róbertről /Galgamácsa/ tudni kell, hogy megszállott pergető horgász,versenyeink állandó résztvevője , remek kézügyességgel fogdossa a csukákat és szebbnél szebb sügereket, nem csak itt a Robinson Szigeteken, de  több versenyünkön is!

Rendkivül örvendetes dolog volt számomra hogy Robi magával hozta a mindössze 9-éves Leventét aki szeretne megtanulni pergetni, és ehhez nem is kell neki jobb tanító mester mint nagybátyja Pavlokin Róbert. Mint az árnyék úgy ragadt a kis pergető palánta Robi nyomába, hogy még véletlenül se maradjon le egy-egy remek fogásról! Itt szeretném megemlíteni, hogy hihetetlen tájékozott ez a kisfiú nem csak a pergetés világából, de kívülről fújta a többi horgászmódszert és azok alkalmazási területeit is! Jó lenne sok ilyen fiatal kis palántával találkozni, hiszen ezekből lesznek a jövőnemzedékünk igazán jó horgászai!

 

 

 

Lassan egy kis ebédhez készülődtünk /12.15/ amikor Levente rohant be a tábor területére, levegő után kapkodva próbált meggyőzni bennünket, hogy segítsünk Robinak, mert akkora csukát fogott, hogy nem bírja kivenni,kicsi a merítője, de fényképezőt is vigyünk magunkkal, mert ekkora csuka még nem esett áldozatul eddig a szigeten! Mivel én voltam hozzá legközelebb elindultam szép lassan hogy megnézzem azt a „hatalmas" csukát és persze segítsek Robinak kivenni. Bevallom őszintén hogy én egy olyan jó 3-4 kg os csukára számítottam a legjobb esetben, de amikor megpillantottam a víz szélén lévő hatalmas ragadozót egyből komolyra vettem a dolgot. Oly annyira sikerült is, hogy elfelejtettem, csúszik a partszéle ezért síelőket megszégyenítő manőverrel, majdnem sikerült a csukamellé feküdnöm a kellemes hűs vízbe! Szegény Robi barátom egyik kezével a csukát tartotta a másikkal pedig engem, hogy meg ússzam a hideg vizes élményt! Kézzel segítettük partra a kifáradt csukát. Balzer Colonel sárga szinű 4-es méretű körforgóra csábult el ez a termetes ragadozó. Robi elmondása szerint mindössze 5-6 percet vett igénybe a hal kifárasztása, majd jött a pontos mérlegelés.

 

                                                        

 

                                   A csuka hossza 91cm volt és súlya nem kevesebb, mint 9.62 kg!!

 

 

Nagyon sajnáltam volna, ha kimaradok ebből a remek fogásból, így  viszont részese lehettem én is egy igazán komoly méretű ragadozó megfogásának!

Gratulálunk a remek fogáshoz Pavlokin Róbert horgásznak!

Kép és szöveg: Kalacsi János

Megosztás a facebookon